Moda na zdrowie i urodę

Bogata oferta wiodących na rynku firm i ich produktów połączona z dwudniowym cyklem wykładów i szkoleń prowadzonych przez branżowych ekspertów, prezentacja najnowszych odkryć świata kosmetologii oraz prezentacje najciekawszych zabiegów – tak wyglądała 7. edycja Targów SPA&Wellness w Krakowie. Jedyna impreza targowa w Polsce poświecona tylko i wyłącznie branżom SPA i Wellness zgromadziła w tym roku […]

Czytaj dalej


Otwarcie hotelu Brant

17 maja odbyło się huczne otwarcie hotelu Brant pod Warszawą. Jego współwłaścicielem jest Kuba Wesołowski, nie dziwi więc, że na otwarciu, na które przybyło blisko 500 osób, roiło się od celebrytów. Podczas wieczoru Maciej Zakościelny pokazał się jako skrzypek, piosenkarz i hip-hopowiec. Na imprezę przybyli m.in. Ryszard Kalisz, Małgorzata Socha z brzuchem, Katarzyna Figura, Bogna […]

Czytaj dalej


Ile zarabia się w hotelach

Narzekania na zarobki są powszechnym tematem w branży hotelarskiej. Rzeczywiście, patrząc na średnią statystyczną w sektorze HoReCa, należą do jednych z najniższych spośród wszystkich branż. Pamiętać jednak trzeba, że zdecydowana większość tych pracowników, szczególnie w branży ReCa, która stanowi ok. 80 proc. segmentu, to osoby sezonowe i na najniższych stanowiskach. Jeżeli popracuje się kilka lat […]

Czytaj dalej


Dekoracja okna i przy oknie

Gość w hotelu chce się przede wszystkim wyspać. A żeby to było możliwe, po zasunięciu zasłon do pokoju nie może docierać światło. Okno jest też tym punktem pokoju, które, chcemy tego czy nie, przyciąga uwagę. To wystarczające powody, aby przwiązać duża wagę do tego elementu wyposażenia pokoju. Wystrój okna hotelowego często determinuje pierwsze wrażenie z […]

Czytaj dalej


Pięć gwiazdek na Mazurach – w Sile k. Olsztyna…

W Sile pod Olsztynem ruszył 5-gwiazdkowy hotel Marina Golf Club z 98 pokojami, 12 gabinetami SPA, basenami solankowymi oraz bogatą infrastrukturą sportową i salami konferencyjnymi o łącznej pow. 460 mkw. W okolicy znajduje się 18-dołkowe pole golfowe, a w samym hotelu interaktywny symulator golfa. Koszt całej inwestycji szacowany jest na 43 mln zł. Inwestycja uzyskała […]

Czytaj dalej


Zintegrowany system targowy

Blisko 250 wystawców z ośmiu krajów zaprezentowało się w ramach zintegrowanego projektu branżowego, który odbył się 22-24 maja w Centrum Wystawienniczo-Kongresowym AmberExpo w Gdańsku. Premierowy projekt połączył cztery tytuły targowe: 15. Targi Piekarstwa, Cukiernictwa i Lodziarstwa BALTPIEK, 17. Targi Wyposażenia i Zaopatrzenia Gastronomii, Hoteli i Sklepów GASTROEXPO, 16. Targi Mleczarstwa MLECZNA REWIA oraz 12. Międzynarodowe […]

Czytaj dalej


Herbaciane rozterki

Wystrój wnętrza i profesjonalizm obsługi w hotelowej restauracji, lobby barze czy kawiarni mają ogromne znaczenie, ale to dopiero początek gastronomicznej przygody. Najważniejszą kwestią jest ich oferta trafiająca w gusta gości. A nawet najsmaczniejszy, kilkudaniowy posiłek nie obędzie się bez napoju. Większość lokali oferuje swoim klientom szeroką gamę różnego rodzaju zimnych i ciepłych napitków. Wśród tych […]

Czytaj dalej