RAPORT Z RYNKU hotelarskiego i gastronomicznego 2020 – ONLINE

Udostępniamy pełną wersję opracowanego przez redakcje „Hotelarza” i „Restauracji” naszego corocznego „Raportu z rynku hotelarskiego i gastronomicznego”. Wszyscy nasi czytelnicy wersję drukowaną trzymali wraz z wydaniem marcowym „Hotelarza”. O czym piszemy? Prezentujemy 30 największych sieci hotelowych na polskim rynku Co słychać w sieciach – globalnych i polskich? Jak biznes restauracyjny może przetrwać w czasie pandemii? […]

Czytaj dalej


ABC inwestycji hotelowych 2019/2020 – POBIERZ RAPORT

Koszt inwestycji hotelowej rośnie niemal z miesiąca na miesiąc. Spowodowane jest to z jednej strony – boomem inwestycyjnym (nie tylko w hotelarstwie), co przekłada się na gwałtowny wzrost cen wszystkich materiałów budowlanych oraz na problemy ze znalezieniem wykonawców. Z drugiej – spadkiem (a praktycznie likwidacją) bezrobocia, co przekłada się na to, że nie ma kto […]

Czytaj dalej


Raport z rynku HoReCa 2019

Pobierz w wersji elektronicznej publikację przygotowana przez redakcje czasopism „Hotelarz” i „Restauracja” w której piszemy m.in. o otwarciach największych hoteli planowanych na najbliższe lata, prognozach dotyczących rynku, planach inwestycyjnych sieci hotelarskich, a także trendach w gastronomii. Wewnątrz na niemal 100 stronach m.in. o stanie posiadania i planach inwestycyjnych 30 największych sieci i operatorów na rynku, […]

Czytaj dalej


Raport z ryku HoReCa 2018 – Katalog Dostawców

Pobierz w wersji elektronicznej publikację przygotowana przez redakcje czasopism „Hotelarz” i „Restauracja” w której piszemy m.in. o otwarciach największych hoteli planowanych na najbliższe lata, prognozach dotyczących rynku, planach inwestycyjnych sieci hotelarskich, a także trendach w gastronomii. Wewnątrz na 100 stronach m.in. o stanie posiadania i planach inwestycyjnych 30 największych sieci i operatorów na rynku, trendach […]

Czytaj dalej


ABC Inwestycji Hotelowych 2017/2018

Uruchomienie ekonomicznego hotelu ze 100 pokojami wymaga minimum 20 mln zł. Koszt takiego samego hotelu w wysokim standardzie to co najmniej 40 mln zł. Większość tej sumy pochodzi zazwyczaj z długoletniego kredytu. Dlatego przed podjęciem się takiej inwestycji warto przede wszystkim wyposażyć się w wiedzę, na czym ona polega, aby krótko po otwarciu hotelu (albo […]

Czytaj dalej


Raport z rynku HoReCa 2017

  Prognozy dotyczące rynku, plany inwestycyjne sieci hotelarskich, największe otwarcia planowane na najbliższe lata, a także trendy w gastronomii.   O tym wszystkim przeczytasz w Raporcie z rynku HoReCa 2017 To już 14. edycja tego najważniejszego na rynku i oczekiwanego przez branżę raportu branżowego czytanego przez właścicieli i menadżerów hoteli i restauracji, analityków bankowych, deweloperów, […]

Czytaj dalej


ABC Inwestycji Hotelowych 2016/2017

Raport ABC Inwestycji Hotelowych 2016/2017 opracowany przez redakcję miesięcznika „Hotelarz” to publikacja, której przeznaczeniem jest pomoc inwestorom wkraczającym w branżę hotelarską, natomiast tym, którzy od wielu lat w niej działają, raport pozwoli uporządkować swoją wiedzę. Otwórz e-wydanie Przypominamy, że wszyscy prenumeratorzy pisma w ramach prenumeraty otrzymują wygodną wersję drukowaną dodatków i raportów do czasopisma (w […]

Czytaj dalej


Raport z rynku HoReCa 2016

Prognozy dotyczące rynku, plany inwestycyjne sieci hotelarskich, największe otwarcia planowane na najbliższe lata, a także trendy w gastronomii, oraz megatrendy w hotelarstwie i turystyce. O tym wszystkim przeczytasz w  Raporcie z rynku HoReCa 2016 To już 13. edycja tego najważniejszego na rynku i oczekiwanego przez branżę raportu branżowego czytanego przez właścicieli i menadżerów hoteli i […]

Czytaj dalej