Prezentacje

Diamentowy „skrobak” Urządzenie do mikrodermabrazji diamentowej z funkcją masażu vacum oraz chromoterapii. Diamond peel pozwala przeprowadzić skuteczne i nieinwazyjne zabiegi na twarz i ciało. Mikrodermabrazja diamentowa z jednoczesnym zastosowaniem koloroterapii działa eksfoliacyjnie i jednocześnie rewitalizuje komórki skóry. Masaż vacum polepsza dodatkowo kondycję skóry i poprawia jej elastyczność oraz dotlenienie. „Żelazko” do cellulitu Wśród nowości wprowadzanych […]

Czytaj dalej


Sheraton obok Grandu

Najważniejsza obecnie hotelowa inwestycji Sopotu – Centrum Haffnera rośnie z każdym dniem. Projekt centrum obejmuje 6 inwestycji. Najważniejszą z nich jest pięciogwiazdkowy, pięciokondygnacyjny hotel Sheraton z 200 pokojami. Dzięki łagodnej zimie na przełomie lutego i marca kontynuowano prace na poziomie pierwszego piętra przyszłego hotelu. Harmonogram prac zakłada ukończenie budowy pod koniec 2008 roku. Całość inwestycji […]

Czytaj dalej


Bardzo inteligentny hotel

Daniel Miłosz dyrektor działu wsparcia technicznego Qumak-Sekom S.A.Najnowocześniejsze systemy automatycznie nadzorujące i zarządzające całą infrastrukturą obiektów hotelowych potrafią nie tylko ustrzec przed niepożądanymi gośćmi, ale również odpowiednio „przygotować” pokój na powitanie klienta. Czy systemy BMS (Building Management System) są we współczesnym hotelu koniecznością, czy fanaberią? Technologie wykorzystywane w nowoczesnych budynkach oferują użytkownikom szereg interesujących rozwiązań […]

Czytaj dalej


Sieć z… netkiosku

Trudniej niż hotel bez internetu wyobrazić sobie chyba tylko hotel bez dostępu do internetu dla gości. Szczególnie taki, który specjalizuje się w obsłudze klientów biznesowych i organizowaniu konferencji. Internet, jeśli jeszcze nie jest, już staje się standardem w obiektach noclegowych. Hotele udostępniają swym gościom możliwość korzystania z sieci na kilka sposobów. Może ona być dostępna […]

Czytaj dalej


Czy Seminole wezmą hotele w Polsce

Na początku lutego w warszawskim centrum handlowym Złote Tarasy otworzono pierwszą w Polsce klubokawiarnię Hard Rock Cafe. Kolejny lokal sieci liczącej ponad 125 tego typu obiektów ma zostać otwarty w Krakowie. W dalszej kolejności Indianie z plemienia Seminole, którzy jesienią 2006 roku za 965 mln dolarów kupili sieć Hard Rock wraz ze wszystkimi kawiarniami muzycznymi, […]

Czytaj dalej


Odnowa w stylu brytyjskim

Wraz z otwarciem hotelu Hilton na polski rynek wchodzi pierwszy ekskluzywny klub zajmujący się szeroko pojmowaną odnową biologiczną, pielęgnacją urody i rekreacją. Na ile zmieni to układ sił i ożywi polski rynek usług fitness i SPA? Holmes Place to nowa marka na polskim rynku SPA&wellness, która rozpocznie swą działalność równolegle z otwarciem pierwszego w naszym […]

Czytaj dalej


Hotelarz zaprasza…i wyzywa konkurencję

W marcu i kwietniu „Hotelarz” organizuje lub patronuje kilku ważnym dla całej branży wydarzeniom W dniach 16-18 marca w hotelu Zamek Ryn odbędzie się Historyczny Weekend Branży Hotelarskiej. Poza cyklem wykładów dla hotelarzy, podczas których zaprezentowana zostanie m.in. „próbka” zorganizowanej przez nas Akademii Hotelarza, będzie miał miejsce V Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej zorganizowany […]

Czytaj dalej


Monika Krzeszowiec

Mercure Panorama Wrocław W styczniu, została dyrektorem hotelu Mercure Panorama we Wrocławiu. Jest absolwentką Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Karierę w hotelarstwie zaczynała w dziale handlowym w hotelu Mercure Fryderyk Chopin w Warszawie. Po roku została zastępcą dyrektora hotelu Ibis Ostrobramska w Warszawie, a następnie awansowała na stanowisko dyrektora Ibisa w Szczecinie. To […]

Czytaj dalej


Szef w trójkącie satysfakcji

Grzegorz Labuda szef kuchni w hotelu Nadmorski Członek Kapituły Klubu Szefów Kuchni Poszukując recepty na efektywne prowadzenie hotelowej gastronomii menedżerowie często zastanawiają się, jakie powinno być optymalne usytuowanie zarządzającego kuchnią, czyli jej szefa, w stosunku do kierownictwa hotelu Skuteczne zarządzanie gastronomią, nie tylko hotelową, jest sztuką nie mniejszą i nie mniej ważną niż sama sztuka […]

Czytaj dalej


Hilton za chwilę w Warszawie – za trzy lata w Łodzi

Około 20 marca pierwszych gości powinien przyjąć hotel Hilton w Warszawie. W październiku 2004 roku podczas wmurowywania kamienia węgielnego zapowiadano otwarcie hotelu na lipiec roku 2005. Wybudowany kosztem ponad 53 mln EUR obiekt ma 22 piętra mieszczące 314 pokoi oraz centrum konferencyjne o powierzchni 4 tys. mkw., w którym można zorganizować imprezę na 2,3 tys. […]

Czytaj dalej